Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie smakują i się prezentują...!
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6380
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6380
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Truskawki umyć i usunąć zieloną część. Następnie kawałeczek truskawki ściąć tak aby stała stabilnie (nie jest konieczne przecinanie truskawki na pół wystarczy kawałek).
Czekoladę powinna poleżeć w lodówce aby była twardawa. Z tabliczki czekolady prawie połowę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, resztę rozpuścić w kąpieli wodnej (tzw. w garnku ugotować wodę i gdy już będzie wrzała postawić miskę metalową bądź mniejszy garnuszek i wrzucić czekoladę - często mieszając i co jakiś czas zdejmując aby się nie przypaliła)
Przygotowane wcześniej truskawki zamoczyć trochę więcej niż do połowy w rozpuszczonej czekoladzie i posypać czekoladą, którą tarliśmy na tarce. Na koniec zrobić oczka i nosek z musli lub kuleczek którymi zdobi się ciasta. Na oczkach zrobić kropki z roztopionej czekolady.
SMACZNEGO ;-)