Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 239
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1306
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4116
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1062
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 239
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1306
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4116
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1062
Składniki
Ciasto: Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka wymieszane z wodą, na końcu wsypać mąki wymieszane z kawą i proszkiem do pieczenia. Upiec w tortownicy o średnicy 22 cm ok. 20 minut. Masa śmietanowa: Śmietankę ubijamy na sztywno. Jeżyny myjemy i miksujemy. Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wrzątku, studzimy i gdy będzie zaczynać tężeć mieszamy ze śmietanką. Na końcu dodajemy jeżyny i mieszamy łyżką.
Masa brzoskwiniowa: Dżem miksujemy. Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wrzątku, studzimy i ziną wlewamy do dżemu odkładamy do lekkiego tężenia. Galaretka kawowa: We wrzątku rozpuszczamy kawę, żelatynę i słodzimy. Odkładamy. Przełożenie: Ciasto- masa śmietankowa- delicje- tężejąca masa brzoskwiniowa- galaretka kawowa