Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jogurtowe na zimno z biszkoptem ułożonym w szachownicę. Ciasto wyszło bardzo delikatne, pyszne.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 224
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 224
Składniki
biszkopt- Białka ubić z cukrem. Dodawać po żółtku. Przesiać mąkę, kakao i proszek. Lekko mieszać, dolewając olej.Przelać do blaszki 22x36, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec biszkopt w 175* 25-30 min. Po przestygnięciu pokroić na 9 pasów.
Blaszkę tą co piekliśmy biszkopt, wyłożyć papierem. Na niej ułożyć co drugi pas z biszkoptu.
krem-Banany rozgnieść widelcem albo rozdrobnić blenderem.Żelatynę rozpuścić w gorącej, przegotowanej wodzie. Ostudzić do letniego. Schłodzoną śmietankę ubić z pudrem i fixem. Następnie dodać porcjami serek, jogurt, papkę z bananów i miksować. Na koniec dolewać letniej żelatyny i krótko zmiksować. Część wyłożyć między pasy biszkoptu i rozsmarować.
Poukładać następną warstwę z pasów biszkoptu, naprzemiennie.
Wylać resztę kremu między biszkoptowe pasy, rozsmarować, dociskając żeby dokładnie krem wszedł w zagłębienia.
dekoracja-Czekoladę rozpuścić w śmietance nad parą. Trochę ostudzić i przelać do buteleczki z dziobkiem i polać placek w esy floresy. Można dodatkowo posypać, posypką cukrową.