Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne i delikatne ciasteczka jogurtowe o intensywnej nucie imbirowej, pieczone bez dodatku jajek. Idealne do popołudniowej kawki :)
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Składniki
Cukier mielimy w młynku do kawy do momentu powstania cukru pudru* i przekładamy go do miski. Masło kroimy na mniejsze kawałki i ucieramy z cukrem pudrem, a następnie dodajemy jogurt naturalny i wszystko razem ucieramy. Do powstałej masy dodajemy przesianą mąkę, sodę oczyszczoną, imbir, kakao, cynamon oraz szczyptę soli. Zagniatamy ciasto i wstawiamy je na godzinę do lodówki. * możemy użyć gotowego cukru pudru
Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto i wycinamy ciasteczka za pomocą foremki. * jeśli ciasto będzie się zbytnio kleić, podsypmy je delikatnie mąką
Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 10 minut.
Życzę smacznego! :)