Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
…polecam bo ciasto jest łatwe, szybkie i smaczne. Do odmierzania składników używamy kubeczka po jogurcie który jest jednym ze składników ciasta. Jogurt, jaja i olej należny wyjąć wcześniej z lodówki aby miały temperaturę pokojową. Piekłam w keksówce 12x36cm, jogurt 180g
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5703
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1164
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12309
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5183
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5703
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1164
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12309
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5183
Składniki
Jogurt wyjąc do miseczki, kubeczek umyć i osuszyć.
Jajka roztrzepać, dodać cukier i ubijać aż masa będzie biała. Dodać olej, ciągle ubijając. Następnie dodać jogurt, przesiana mąkę i na koniec proszek do pieczenia.
Wszystko razem dobrze utrzeć, wlać do wyłożonej papierem do pieczenia foremki i piec ok 45 min na 170°C. Po upieczeniu polukrować lukrem bądź posypać cukrem pudrem