Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jogurtowe ciasto z czekoladą i kawą"
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 33
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 68
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2092
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 45
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 33
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 68
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2092
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 45
Składniki
Białka ubij na sztywno z cukrem. Wlej żółtka, wsyp mąkę, proszek do pieczenia. Wymieszaj. Wlej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 40 min w temp. 180° C. Wyjmij, wystudź. Przekrój w poprzek na trzy placki.
Jogurt wymieszaj z cukrem pudrem, kakao i mocno zmieloną kawą. Śmietanę ubij na sztywno, dodaj do kremu, wymieszaj. Biszkopty rozkrój. Posmaruj kremem i złóż. Resztą kremu posmaruj brzeg. Cukier puder rozetrzyj z zimną wodą, aż powstanie lukier, wylej na wierzch, posyp czekoladą i kawą. Schłódź.
Czas: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień