Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i wilgotne jogurtowe ciasto,zwieńczone plasterkami jabłek,oprószone cynamonem i cukrem.Pyszny dodatek do kawy lub herbaty.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19299
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13062
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1709
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232163
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19299
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13062
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1709
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232163
Składniki
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni.Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia,boki wysmarować tłuszczem.
Masło utrzeć z cukrem,aż masa będzie lekka i puszysta. Dodać po jednym jajku i dokładnie wymieszać po każdym dodaniu. Dodać ekstrakt waniliowy,wymieszać.
W osobnej misce wymieszać mąkę,proszek do pieczenia i sól.Dodać mieszaninę mąki do przygotowanej wcześniej mokrej masy,wymieszać a następnie dodać jogurt i mieszać do uzyskania jednolitej masy. Przełożyć do przygotowanej formy i wygładzić łyżką.
Jabłko obrać,wydrążyć i pokroić w cienkie plasterki.Ułożyć plasterki na masę,zaczynając od środka.
Do małej miski wsypać cukier i cynamon,wymieszać i posypać po wierzchu dość obficie. Rozpuszczonym masłem skropić po wierzchu.
Piec przez 45 minut lub do momentu,aż patyczek testowy jest czysty.Pozostawić w formie 5 minut do ostygnięcia,wyjąć z tortownicy i zajadać.