Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kwadratową formę 20 x 20 cm.
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5336
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2452
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5336
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2452
Składniki
Mieszamy wszystkie składniki mokre - jogurt, olej, jajka. Następnie dodajemy składniki suche - kakao, mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, miąższ wanilii, cukier. Wszystko mieszamy na gładką masę. Ciasto przekładamy do formy, a na wierzch wykładami pokrojone w plastry jabłka, delikatnie wciskając je w ciasto, ale nie zanurzając całkowicie. Można ewentualnie oprószyć wystające jabłka dodatkowo cukrem. Ciasto pieczemy ok. 40 min. w 180 st. C, sprawdzając patyczkiem stopień upieczenia. Ciasto jest wilgotne, ale lekkie. Polecam.