Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kwadratową formę 20 x 20 cm.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10054
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 945
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 301
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10054
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 945
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 301
Składniki
Mieszamy wszystkie składniki mokre - jogurt, olej, jajka. Następnie dodajemy składniki suche - kakao, mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, miąższ wanilii, cukier. Wszystko mieszamy na gładką masę. Ciasto przekładamy do formy, a na wierzch wykładami pokrojone w plastry jabłka, delikatnie wciskając je w ciasto, ale nie zanurzając całkowicie. Można ewentualnie oprószyć wystające jabłka dodatkowo cukrem. Ciasto pieczemy ok. 40 min. w 180 st. C, sprawdzając patyczkiem stopień upieczenia. Ciasto jest wilgotne, ale lekkie. Polecam.