Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jogurtowiec truskawkowy to przepyszne, orzeźwiające ciasto na biszkoptach, przełożone masą jogurtową i musem truskawkowym idealnie się sprawdzi np. na Walentynki .
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 258
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 258
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
Biszkopty układamy w foremce. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w gorącej wodzie i pozostawiamy do wystudzenia. Ostudzone galaretki miksujemy z jogurtem i cukrem pudrem. Masę przelewamy na biszkopty w foremce. Do masy wciskamy pokrojone truskawki. Wstawiamy do zamrażalki (na około 10 min.) aż masa jogurtowa stężeje.
Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w gorącej wodzie i pozostawiamy do wystudzenia. Truskawki blendujemy, przelewamy przez sito żeby pozbyć się pestek i łączymy z ostudzoną galaretką. Przelewamy do foremki na stężałą masę jogurtową. Jogurtowiec wstawiamy do lodówki i chłodzimy od 4 - 24 godz. a najlepiej zostawić na noc.
Śmietankę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i serkiem mascarpone na sztywno. Tak ubitą śmietankę przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy nasze ciasto robiąc dowolnej wielkości rozetki. Rozetki dodatkowo dekorujemy truskawkami.