Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z masą z jogurtami greckimi. Jogurtowiec na kruchym spodzie z ananasem. Ciasto z kruszonką migdałową, wyszło bardzo dobre.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 38
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8618
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 881
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 38
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8618
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 881
Składniki
ciasto-Zmiksować jajka z cukrem i śmietaną. Przesiać tam mąkę z proszkiem i na niższych obrotach miksera zmiksować. Wyłożyć i rozsmarować na blaszkę 30x40 wyścielaną papierem do pieczenia. Ananas odsączyć, pokroić w cząstki i rozrzucić do blaszki na surowe ciasto.
masa-Zmiksować jajka z cukrem, potem na niskich obrotach miksera z jogurtem. Przesiać tam budynie i ponownie zmiksować. Wylać do blaszki na ananasa. kruszonka-Zmiksować masło z cukrem, przesiać tam mąkę, dodać migdały i ponownie zmiksować. Poskubać na masę jogurtową.
Piec ok.60 min. w 175 *C. Po upieczeniu zostawić na pół godz. w otwartym piekarniku. Po ostudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Kroić jak dobrze stwardnieje.