Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Jogurtowiec z czarną porzeczką. Bez pieczenia, słodko - kwaskowaty, mocno schłodzony jest idealny na gorące dni.
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Przepis zaciągnęłam z thermomix -a...
Odsłon: 12
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Odsłon: 75
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 98
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Przepis zaciągnęłam z thermomix -a...
Odsłon: 12
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Odsłon: 75
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 98
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody i zostawiamy do ostudzenia. 3 łyżki żelatyny rozpuszczamy w 1/2 szklanki gorącej wody i zostawiamy do ostudzenia.
Do blendera wrzucamy ciasteczka oreo, miękkie masło (może być roztopione) i blendujemy do dokładnego połączenia się składników. Wykładamy na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
Do misy miksera wlewamy kremówkę i ubijamy. Dodajemy cukier puder, mascarpone, jogurt grecki i ostudzona żelatynę. Chwilkę jeszcze miksujemy. Połowę masy przelewamy do tortownicy na spód ciasteczkowy. Do drugiej połowy masy dodajemy 400 g. czarnych porzeczek i dobrze mieszamy. Masę z porzeczkami przelewamy do tortownicy. Tortownicę wstawiamy do zamrażalnika na 10 min. Gdy masa jogurtowa dobrze nam się schłodzi dekorujemy ją owocami i na górę ostrożnie wlewamy ostudzoną galaretkę. Wstawiamy do lodówki i chłodzimy od 4 do 24 godz.
Do wysokiego naczynia wlewamy dobrze schłodzone mleko, wsypujemy śnieżkę i ubijamy mikserem na sztywno. Bitą śmietaną dekorujemy ciasto.