Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jogurtowiec z czereśniami i galaretką, na biszkoptach o delikatnym waniliowym smaku i bez pieczenia.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 164
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 263
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 164
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 263
Składniki
Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i pozostawiamy do wystudzenia. Galaretki ametystowe rozpuszczamy w wodzie i pozostawiamy do wystudzenia. Galaretki pastelowe rozpuszczamy w wodzie i pozostawiamy do wystudzenia. Galaretkę jagodową rozpuszczamy w wodzie i pozostawiamy do wystudzenia.
Jogurt lub serek waniliowy o temperaturze pokojowej miksujemy na najniższych obrotach miksera i wlewamy do niego ostudzoną żelatynę. Mieszamy aż składniki się połączą. Masę dzielimy na 2 części.
Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy biszkoptami. Na biszkopty wlewamy połowę masy jogurtowej i wstawiamy do zamrażalnika na 10 min. Następnie wlewamy ostudzoną galaretkę pastelową i wstawiamy do zamrażalnika na 10 min. aby galaretka stężała. Na galaretkę wykładamy drugą połowę masy jogurtowej, wyrównujemy i wstawiamy do zamrażalnika na 10 min. Na stężałej masie jogurtowej układamy czereśnie i zalewamy ostudzonymi galaretkami (jagodową i ametystową) Ciasto wstawiamy do lodówki i chłodzimy minimum 4 godzinki.