Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Zapraszam na pyszny, jogurtowy deserek. Deserek połączony z różnymi kolorami galaretek oraz mięciutkich biszkopcików posmakował dużym i małym łasuchom. Był to strzał w dziesiątkę.
pucharki , garnek, mikser, miseczki na galaretki ,
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 136
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 228
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 136
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 228
Składniki
Jogurty gęste przełożyć do większego naczynia. Następnie dodać żółtka i cukier waniliowy, miksując do połączenia składników. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, po całkowitym rozpuszczeniu letnią ale nie gorącą żelatynę doda do jogurtów i dokładnie wymieszać. Masę podzielić na dwie części. Do jednej części dodać pokrojone galaretki, zrobione dzień wcześniej i delikatnie połączyć z masą. Część masy bez galaretek przelać do pucharków. Następnie włożyć pucharki do lodówki na 10 - 15 minut, aby masa się trochę ścięła. Po wyjęciu nałożyć mesę z galaretkami, następnie pokruszone biszkopciki i znowu masę bez galaretek. Całości udekorować kolorowymi galaretkami, rurkami czekoladowymi oraz listkami mięty. Schłodzić w lodówce.