Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Próbowaliście kiedyś pralin o smaku kajmaku? Ja niestety nie, więc postanowiłam przygotować je sama. Okazał się smaczne, łatwe w przygotowaniu oraz bardzo pyszne. Kajmakowe praliny to taka mała wariacja na temat popularnych łakoci. Są to jednak praliny lepsze, bo samemu przygotowane.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7609
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2689
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7609
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2689
Składniki
Herbatniki miksuję. Biszkopty miksuję. Zmielone herbatniki i biszkopty łączę ze sobą. Masę kajmakową lekko podgrzewam. Studzę. Dodaje do zmielonych biszkoptów i herbatników. Mieszam. Masę chłodzę w lodówce przez 30 minut. Z chłodnej masy tworzę kulki wielkości małych orzeszków. Ponownie chłodzę przez 30 minut. Czekoladę łamię na kawałki. Rozpuszczam w kąpieli wodnej. Studzę. Część pralin obtaczam w rozpuszczonej czekoladzie. Pozostałe praliny obtaczam w kakao. Ponownie chłodzę w lodówce.
Zapraszam na mojego bloga!