Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karpatka w innym wydaniu, mniej słodsza niż tradycyjna co nie znaczy że mniej smaczna.
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 27
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3899
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 836
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 411
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 27
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3899
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 836
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 411
Składniki
Wodę gotujemy z masłem i solą. Do gotującej dodajemy mąkę i energicznie rozcieramy grudki. Gdy wystygnie wbijamy jajka i dodajemy kakao ucieramy na gładka masę. Dwie takie same, duże blaszki do pieczenia smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką, wykładamy ciasto i wstawiamy do piekarnika na 30 minut, pieczemy w 170 stopniach. Dwie szklanki mleka gotujemy z cukrem, do trzeciej wsypujemy proszek budyniowy, mąkę ziemniaczaną oraz kakao, gotujemy budyń. Gdy wystygnie nam ciasto i budyń, ucieramy masło na puch a następnie dodajemy po łyżce budyniu. Gotową masę wykładamy na jeden blat ciasta przykrywamy drugim. Możemy udekorować cukrem pudrem lub rozpuszczoną czekolada gorzką.