Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inne niż zawsze. Babeczki na kruchym, kakaowym spodzie. Są równie smaczne i tak samo szybko znikają! Wypróbuj już dziś przepis na kakaowe babeczki z chałwą.
Placki twarogowe to bardzo smaczne, proste w przygotowaniu danie, które można...
Odsłon: 5357
Placki twarogowe to bardzo smaczne, proste w przygotowaniu danie, które można...
Odsłon: 5357
Składniki
Mąkę należy przesiać do miski, dodać masło, cukier puder, żółtka oraz śmietanę zmiksować w malakserze lub szybko zagnieść. Ciasto należy lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim foremki i podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy ponownie schłodzić przez ok. jedną godzinę. Piec 20 minut w temperaturze 200ºC do zarumienienia. Budyń należy ugotować w 3 szklankach mleka i ostudzić. Masło ucieramy i dodajemy małymi porcjami zimny budyń. Na koniec pokruszoną chałwę. Krem nakładamy na kruche spody. I dekorujemy dowolnymi owocami.