Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kakaowe bezy"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8439
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 520
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8439
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 520
Składniki
Ubij białka na sztywno, sypiąc porcjami cukier. Dodaj kakao, sok oraz pokruszone płatki (część zostaw do dekoracji). Odstaw masę na 15 min. Łyżeczką nakładaj ją na formę wyłożoną papierem, posyp płatkami. Piecz 45 min w temp. 150°C.
Porcje 8. 60 min. Cena 0,60 zł. Kalorie 460 kcal.
Przepis nadesłała Katarzyna Gierula z Rzeszowa.</strong>Źródło: Takie jest życie