Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i szybkie ciasteczka
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113067
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113067
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Składniki
Składniki na ciasto dajemy do miski,dodajemy rozpuszczone i przestudzone masło,zagniatamy gładkie ciasto.
Z ciasta formujemy około 18-20 kulek,obtaczamy je w zmielonych orzechach i robimy palcem dziurkę jak w kluskach śląskich. Takie ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 15 minut w temp 180 stopni
Ciasteczka studzimy. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i wyciskamy ją szprycą do dziurek w ciasteczkach. Całość posypujemy resztą orzechów. Przechowujemy w lodówce