Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie ciasteczka Oreo? Ja tak. Dlatego te babeczki są dla mnie bardzo wyjątkowe w smaku – nie dość, że z niespodzianką w postaci Oreo w środku muffiny, to jeszcze ozdobione bitą śmietaną posypaną ciastkami.
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 251
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 294
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 51
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 251
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 294
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 51
Składniki
Mąkę mieszamy z kakao, proszkiem do pieczenia, sodą i cukrem. Dolewamy mleko, olej, olejek i wbijamy jajko i dokładnie miksujemy wszystkie składniki. Do formy/foremek muffinkowych wkladamy papierowe papilotki i na dno wlewamy trochę masy. Na nią wkładamy po jednym ciastku i zalewamy masą do 3/4 wysokości papilotek. Muffinki pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni. Dwa ciastka ścieramy na tarce - do posypania, a resztę ciastek kroimy na pół.
Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dosypujemy cukier i cukier wanilinowy. Bitą śmietaną dekorujemy wystudzone babeczki, posypujemy je startymi ciastkami i a na wierzch śmietany wkładamy połówki ciastek.