Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No i stało się zrobiłam kakaowe ciasteczka do maszynki a maszynka skutecznie schowała się. Na prędko zrobiłam kuleczki, lekko spłaszczyłam i mam ciasteczka a"la biszkopciki. Pomimo innego wyglądu ciasteczka niezmiennie pyszne.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 393
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 822
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 393
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 822
Składniki
Mąkę mieszamy z kakao i proszkiem. Masło ucieramy z cukrem pudrem i waniliowym na puch, dodajemy jajko i ucieramy dalej. Stopniowo dodajemy mąkę ciągle ucierając. Gotową masę dobrze jest schłodzić w lodówce chociaż 30 minut. Potem z masy formujemy kulki mniejsze od orzecha włoskiego i przekładamy je na blaszkę z papierem do pieczenia. Kulki lekko spłaszczamy. Pieczemy w 160 C od 15 do 23 minut w zależności od wielkości ciasteczek. Po upieczeniu gorące ciastka posypujemy cukrem pudrem.