Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No i stało się zrobiłam kakaowe ciasteczka do maszynki a maszynka skutecznie schowała się. Na prędko zrobiłam kuleczki, lekko spłaszczyłam i mam ciasteczka a"la biszkopciki. Pomimo innego wyglądu ciasteczka niezmiennie pyszne.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2343
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3361
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1415
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2152
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2343
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3361
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1415
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2152
Składniki
Mąkę mieszamy z kakao i proszkiem. Masło ucieramy z cukrem pudrem i waniliowym na puch, dodajemy jajko i ucieramy dalej. Stopniowo dodajemy mąkę ciągle ucierając. Gotową masę dobrze jest schłodzić w lodówce chociaż 30 minut. Potem z masy formujemy kulki mniejsze od orzecha włoskiego i przekładamy je na blaszkę z papierem do pieczenia. Kulki lekko spłaszczamy. Pieczemy w 160 C od 15 do 23 minut w zależności od wielkości ciasteczek. Po upieczeniu gorące ciastka posypujemy cukrem pudrem.