Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale wygląda a jeszcze lepiej smakuje
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40584
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 959
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 241
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3290
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40584
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 959
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 241
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3290
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem, ucierając dodawać po 1 żółtku. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Z białek ubić pianę i połączyć z ciastem. Ciasto podzielić na 3 części. Do 1 dodać kakao, do 2 mak, do 3 nie dodajemy nic.Formę 35×28 natłuścić i posypać mąką. Do formy wykładamy kolejno warstwy: ciasto kakaowe, biszkopty, dżem, ciasto makowe, biszkopty, dżem, ciasto jasne. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok 45 min. Ciasto studzimy. Czekolady topimy z łyżką mleka. Ciepłą polewą zalewamy ciasto.