Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale wygląda a jeszcze lepiej smakuje
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2099
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 46
Zapiekanka z gotowanych ziemniaków to sycące i aromatyczne danie, idealne na...
Odsłon: 378
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2099
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 46
Zapiekanka z gotowanych ziemniaków to sycące i aromatyczne danie, idealne na...
Odsłon: 378
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem, ucierając dodawać po 1 żółtku. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Z białek ubić pianę i połączyć z ciastem. Ciasto podzielić na 3 części. Do 1 dodać kakao, do 2 mak, do 3 nie dodajemy nic.Formę 35×28 natłuścić i posypać mąką. Do formy wykładamy kolejno warstwy: ciasto kakaowe, biszkopty, dżem, ciasto makowe, biszkopty, dżem, ciasto jasne. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok 45 min. Ciasto studzimy. Czekolady topimy z łyżką mleka. Ciepłą polewą zalewamy ciasto.