Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser do zrobienia w kilka minut....
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5927
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 674
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 796
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5927
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 674
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 796
Składniki
Na patelni, na średnim ogniu podgrzać cukier. Wymieszać, uważając żeby się nie przypalił.
Zdjąć z ognia, dodać masło i łyżkę zimnej wody, dokładnie wymieszać. Na patelnię położyć banany, przecięciem do dołu, postawić na ogniu i smażyć przez 2 minuty. Odwrócić na drugą stronę, smażyć przez kolejną minutę.
Na talerze rozłożyć połówki bananów i po łyżce jogurtu greckiego. Posypać siekanymi orzechami włoskimi i tartą czekoladą.