Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zastępstwie kakao można z powodzeniem wykorzystać proszek karobowy. W smaku ciasto nie odbiega od kakaowych wypieków.
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 448
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 811
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 213
Świąteczny klops.
Odsłon: 164
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 448
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 811
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 213
Świąteczny klops.
Odsłon: 164
Składniki
Przygotowanie: Składniki sypkie: mąkę, karob, mąka, soda i proszek do pieczenia zmieszać w pierwszej misce. Składniki mokre: banan, mleko, olej roślinny, starte orzechy nerkowca oraz cukier, połączyć w drugiej misce. Połączyć zawartość obu misek i wyrabiać mikserem za pomocą haków około 5 minut.
Pieczenie: Piec przez 40 minut w temperaturze 200 st. w funkcji piekarnika góra-dół. Wyciągnąć z foremki po 30 minutach chłodzenia, następnie chłodzić jeszcze 1 godzinę na kratce.
Ciasto można również z powodzeniem upiec w papierowych, metalowych, bądź silikonowych foremkach do muffinek. Z łatwością daje się formować i łatwo odchodzi od łyżki.