Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zastępstwie kakao można z powodzeniem wykorzystać proszek karobowy. W smaku ciasto nie odbiega od kakaowych wypieków.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38031
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 389
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 153
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9236
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38031
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 389
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 153
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9236
Składniki
Przygotowanie: Składniki sypkie: mąkę, karob, mąka, soda i proszek do pieczenia zmieszać w pierwszej misce. Składniki mokre: banan, mleko, olej roślinny, starte orzechy nerkowca oraz cukier, połączyć w drugiej misce. Połączyć zawartość obu misek i wyrabiać mikserem za pomocą haków około 5 minut.
Pieczenie: Piec przez 40 minut w temperaturze 200 st. w funkcji piekarnika góra-dół. Wyciągnąć z foremki po 30 minutach chłodzenia, następnie chłodzić jeszcze 1 godzinę na kratce.
Ciasto można również z powodzeniem upiec w papierowych, metalowych, bądź silikonowych foremkach do muffinek. Z łatwością daje się formować i łatwo odchodzi od łyżki.