Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zastępstwie kakao można z powodzeniem wykorzystać proszek karobowy. W smaku ciasto nie odbiega od kakaowych wypieków.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2252
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2216
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 686
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 990
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1093
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2252
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2216
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 686
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 990
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1093
Składniki
Przygotowanie: Składniki sypkie: mąkę, karob, mąka, soda i proszek do pieczenia zmieszać w pierwszej misce. Składniki mokre: banan, mleko, olej roślinny, starte orzechy nerkowca oraz cukier, połączyć w drugiej misce. Połączyć zawartość obu misek i wyrabiać mikserem za pomocą haków około 5 minut.
Pieczenie: Piec przez 40 minut w temperaturze 200 st. w funkcji piekarnika góra-dół. Wyciągnąć z foremki po 30 minutach chłodzenia, następnie chłodzić jeszcze 1 godzinę na kratce.
Ciasto można również z powodzeniem upiec w papierowych, metalowych, bądź silikonowych foremkach do muffinek. Z łatwością daje się formować i łatwo odchodzi od łyżki.