Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karp po kujawsku w cieście"
Polecam.
Odsłon: 213
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 64
Polecam.
Odsłon: 213
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 64
Składniki
Karpia umyj, osusz, pokrój w dzwonka i skrop mocno sokiem z cytryny. Oprósz z każdej strony solą i pieprzem, zostaw w lodówce na 12 godzin.
Przygotuj ciasto naleśnikowe: mąkę (odłóż dwie łyżki) zmiksuj z jajkiem i powoli dodawanym mlekiem (ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany). Dzwonka obtocz w odłożonej mące, następnie zanurzaj je w przygotowanym cieście i smaż z dwóch stron na rozgrzanym głębokim oleju na złoty kolor.
Gotowe kawałki ryby osącz z nadmiaru tłuszczu, np. na papierowym ręczniku. Ułóż na talerzu lub półmisku, ubierz natką, kawałkami cytryny, posyp uprażonymi na sucho płatkami migdałowymi.Źródło: Świat kobiety