Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karpatka na krakersach"
Polecam.
Odsłon: 298
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 91
Polecam.
Odsłon: 298
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 91
Składniki
40 min • Porcja 330 kcal • Koszt porcji 1,50 zł • Przepis na 12 porcji
<strong>Marzenna Przeorska z Warszawy</strong>
Gotuję na mleku gęsty budyń (z obu opakowań), dodaję do niego cukry zwykły i wanilinowy. Studzę go. Następnie miksuję masło i ostrożnie łączę je z budyniem.
Robię polewę: rozpuszczam margarynę z wodą, kakao (i ew. cukrem). Dobrze mieszam, uważając, by jej nie zagotować.
Na dnie blaszki (moja ma 29 x 24 cm) układam warstwę krakersów, na nich rozprowadzam połowę kremu karpatkowego i przykrywam resztą krakersów.
Na wierzchu rozkładam resztę kremu i dekoruję strużkami polewy kakaowej.Źródło: Kobieta i życie