Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karpatka w dwóch smakach.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4440
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5896
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12667
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4440
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5896
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12667
Składniki
Ciasto: Zagotować wodę do rozpuszczenia margaryny. Do gorącego stopniowo wsypać mąkę-ucierać na "klucha" aż zacznie przywierać do dna. Następnie dodawać po jednym jajku i ucierać aż zacznie się listwować. Wystudzić i zimne nakładać do prodziża. Piec ok. 25min. Wychodzą 3 placki.
Krem: Jaja utrzeć z cukrem, stopniowo dodawać mąkę i wrzące mleko. Podgrzewać aż zacznie gęstnieć. Wystudzić i utrzeć z 1,5 kostki masła. Podzielić na dwie części. Jedną zostawić a do drugiej dodać rozpuszczoną czekoladę. Przełożyć ciasto i wierzch posypać cukrem pudrem.