Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka bez dużego nakładu pracy można by powiedzieć karpatka z ciasta francuskiego z pysznym kremem śmietankowym z maskarpone i malinami. Zasmakowała całej rodzince.
mikser, blacha, nóż, sitko, łopatka silikonowa,
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14631
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14631
Składniki
Ciasto francuskie wyjąć 20 minut. przed przygotowaniem. Ciasto rozwinąć, przekroić na na dwie połówki. Przełożyć na blachę i piec w 180 stopniach około 15 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik , ciasto pozostawić nie otwierając piekarnika na 10 minut. Po 10 minutach ciasto wyjąć i wystudzić na kratce. Krem przygotowany według tego przepisu tylko do kremu dodane maliny. oto link - https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-krem-smietana-z-mascarpone,1965923,bozena1960.html Dolną połówkę ciasta ułóż na paterze lub na półmisku , rozłóż krem i nałóż drugą połówkę ciasta. Delikatnie docisnąć. Górę oprószyć cukrem pudrem i udekorować malinami i listkami mięty. Smacznego.
Ciasto gotowe do podania.
Ciasto w przekroju.