Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka bez dużego nakładu pracy można by powiedzieć karpatka z ciasta francuskiego z pysznym kremem śmietankowym z maskarpone i malinami. Zasmakowała całej rodzince.
mikser, blacha, nóż, sitko, łopatka silikonowa,
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 160
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1884
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14647
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19705
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 160
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1884
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14647
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19705
Składniki
Ciasto francuskie wyjąć 20 minut. przed przygotowaniem. Ciasto rozwinąć, przekroić na na dwie połówki. Przełożyć na blachę i piec w 180 stopniach około 15 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik , ciasto pozostawić nie otwierając piekarnika na 10 minut. Po 10 minutach ciasto wyjąć i wystudzić na kratce. Krem przygotowany według tego przepisu tylko do kremu dodane maliny. oto link - https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-krem-smietana-z-mascarpone,1965923,bozena1960.html Dolną połówkę ciasta ułóż na paterze lub na półmisku , rozłóż krem i nałóż drugą połówkę ciasta. Delikatnie docisnąć. Górę oprószyć cukrem pudrem i udekorować malinami i listkami mięty. Smacznego.
Ciasto gotowe do podania.
Ciasto w przekroju.