Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kawę, lubię różne eksperymenty z jej udziałem. Poniżej prosty sposób na kawę przypominającą szarlotkę. Jest pyszna.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1430
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 208
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1430
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 208
Składniki
Zaparzyć espresso (można osłodzić według preferencji, dla mnie jabłkowo żurawinowa wkładka była wystarczająco słodka). Żurawinę zalać wrzątkiem i pozostawić, aż zmięknie. Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, podsmażyć na patelni z miodem i przyprawami. Gorącą masę zmiksować razem z odsączoną żurawiną. Dolać świeżo zaparzoną kawę i zmiksować ponownie. Podawać z bitą śmietaną.