Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kawowe bezy"
Polecam.
Odsłon: 299
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 98
Polecam.
Odsłon: 299
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 98
Składniki
Białka ubij na sztywno z octem, dodając stopniowo cukier i mąkę ziemniaczaną. Masę włóż do rękawa cukierniczego, wyciśnij bezy na papier do pieczenia. Piecz 30 minut w 110°C, potem 2 i pół godziny w 90°C. Ostudź w wyłączonym piekarniku.
Krem: jajka ubij z cukrem na parze. Zdejmij z gazu, ubijaj, aż masa ostygnie. Masło utrzyj, dodając masę. Kawę zalej 4-5 łyżkami wrzątku, zaparz. Ostudź, fusy dodaj do kremu, wymieszaj. Kremem przełóż bezy. Udekoruj np. stopioną czekoladą.Źródło: Chwila dla Ciebie