Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawowe pralinki to propozycja dla miłośników kawy, ale nie tylko. Domowe pralinki o smaku kawy posmakują również waszym znajomym czy rodzinie. Łatwe w przygotowaniu, pachnące kawą pralinki doskonale komponują się z popołudniowa kawką. Również takie domowe pralinki kawowe są doskonałe jako prezent. Osobie bliskiej, której podarujemy takie pralinki na pewno ucieszą.
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 39
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 40
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2728
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 173
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 126
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 39
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 40
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2728
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 173
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 126
Składniki
Herbatniki miksujemy. Biszkopty miksujemy. Łamy ze sobą zmielone herbatniki i biszkopty. Dodajemy kawę rozpuszczalna i krem czekoladowy. Mieszamy. Chłodzimy w lodówce przez 30 minut. Z chłodnej masy formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Ponownie chłodzimy 30 minut. Czekoladę biała łamiemy na kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Część pralin obtaczamy w rozpuszczonej czekoladzie. Pozostałe praliny obtaczamy w cukrze pudrze. Chłodzimy w lodówce przez 30 minut.
Zapraszam na mojego bloga!