Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka pomarańczowo-kawowe są bardzo aromatyczne i kruche, same rozpływają się w ustach. Po prostu super.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6210
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9125
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8728
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6210
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9125
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8728
Składniki
Czekoladę z łyżeczką śmietany rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać kakao, kawę rozpuszczoną w 1 łyżeczce wrzącej wody, wymieszać. Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem pudrem, posiekać z masłem. Następnie dodać żółtko, śmietanę i dokładnie posiekać. Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej części dodać skórkę pomarańczową, aromat. Do drugiej rozpuszczoną czekoladę. Oddzielnie zagnieść oba ciasta, zawinąć w filię i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Schłodzone ciasta rozwałkować na grubość 4-5 mm
Foremką lub szklaneczką wycinać krążki. Na środku każdego krążka mniejszą foremką wyciąć ciasteczko i przełożyć do krążka drugiego koloru.
Układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika.
Piec w temp 175 stopni około 12 minut.