Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka pomarańczowo-kawowe są bardzo aromatyczne i kruche, same rozpływają się w ustach. Po prostu super.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4951
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13385
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5830
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7515
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4951
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13385
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5830
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7515
Składniki
Czekoladę z łyżeczką śmietany rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać kakao, kawę rozpuszczoną w 1 łyżeczce wrzącej wody, wymieszać. Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem pudrem, posiekać z masłem. Następnie dodać żółtko, śmietanę i dokładnie posiekać. Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej części dodać skórkę pomarańczową, aromat. Do drugiej rozpuszczoną czekoladę. Oddzielnie zagnieść oba ciasta, zawinąć w filię i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Schłodzone ciasta rozwałkować na grubość 4-5 mm
Foremką lub szklaneczką wycinać krążki. Na środku każdego krążka mniejszą foremką wyciąć ciasteczko i przełożyć do krążka drugiego koloru.
Układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika.
Piec w temp 175 stopni około 12 minut.