Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty czekoladowy spód, do tego krem budyniowy. Całość oblana lukrem . Ciasto można upiec dzień wcześniej, aby spokojnie ostygło. Często przy okazji różnych świąt piekę szybkie, a zarazem efektowne ciasta. Kawowy placek z kremem budyniowym zachwyca swoją prostotą. Dodam, iż długo zachowuje wilgotność.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 203
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22450
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 229
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 203
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22450
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 229
Składniki
Jajka ucieram z cukrem na puszystą masę. Dodaję miękkie masło. Całość miksuję do połączenia się składników. Dodaję mąkę, proszek do pieczenia oraz kawę rozpuszczalną. Miksuję. Ciasto przelewam do wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą formy. Piekę około 40-45 minut w 170 stopniach. Studzę. 300 ml mleka zagotowuję z cukrem. W pozostałym mleku rozpuszczam budyń, mąkę oraz żółtka. Masę dodaję do gotującego się mleka. Mieszam, do uzyskania gęstego budyniu. Studzę. Miękkie masło ucieram z gęstym budyniem na jednolity krem. Ciasto dzielę na dwie części. Na dolnej warstwie rozsmarowuję krem budyniowy. Układam górną warstwę. Cukier puder mieszam energicznie z ciepłą wodą. Polewam lurem ciasto. Posypuję wiórkami kokosowymi.
Zapraszam na mojego bloga!