Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dla tych co nie lubią zbyt słodkich ciast:) W wyglądzie przypomina murzynka:)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5661
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 950
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 246
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35294
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 104
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5661
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 950
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 246
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35294
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 104
Składniki
Kawę, margarynę, cukier,cukier waniliowy i wodę zagotować. Odstawić do ostygnięcia. Następnie dodać żółtka, proszek do pieczenia i mąkę. Do powstałej masy delikatnie dodać ubite białka i wymieszać. Ciasto wyłożyć na wąską blaszkę i piec ok. 40-45 min. w temperaturze ok 180 stopni.
Ciasto można posypać cukrem pudrem albo polać polewą najlepiej białą.