Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dla tych co nie lubią zbyt słodkich ciast:) W wyglądzie przypomina murzynka:)
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 211
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 97
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 211
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 97
Składniki
Kawę, margarynę, cukier,cukier waniliowy i wodę zagotować. Odstawić do ostygnięcia. Następnie dodać żółtka, proszek do pieczenia i mąkę. Do powstałej masy delikatnie dodać ubite białka i wymieszać. Ciasto wyłożyć na wąską blaszkę i piec ok. 40-45 min. w temperaturze ok 180 stopni.
Ciasto można posypać cukrem pudrem albo polać polewą najlepiej białą.