Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tradycyjny keks. Bardzo smaczny -polecam :)
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29617
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2225
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29617
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2225
Składniki
Sodę zalej łyżką mleka i odstaw. Białka oddziel od żółtek. Margarynę należy zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodawać powoli po jednym żółtku, miksować na najwyższych obrotach. Następnie przesianą mąkę, łyżka po łyżce. Gdy dodajemy mąkę obroty miksera zmniejszyć do minimum. Na końcu dodać ubitą pianę z białek i wymieszać już tylko łyżką. Wlać mleko z sodą i dosypać kandyzowane pomelo. Ciasto wylać na pokrytą w całości papierem do pieczenia blaszkę.
Blaszka keksówka o wymiarach 26/12 cm. Piec należy 60 minut w 150*. Po 45 minutach pieczenia, można wierzch przykryć folią aluminiową, aby góra nie przypiekła się za bardzo. Po 30 minutach, można lekko otworzyć piekarnik i naciąć wzdłuż wierzch nożem, aby powstał pożądany rowek.