Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tradycyjny keks. Bardzo smaczny -polecam :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112869
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 159
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 373
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 407
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 727
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112869
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 159
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 373
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 407
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 727
Składniki
Sodę zalej łyżką mleka i odstaw. Białka oddziel od żółtek. Margarynę należy zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodawać powoli po jednym żółtku, miksować na najwyższych obrotach. Następnie przesianą mąkę, łyżka po łyżce. Gdy dodajemy mąkę obroty miksera zmniejszyć do minimum. Na końcu dodać ubitą pianę z białek i wymieszać już tylko łyżką. Wlać mleko z sodą i dosypać kandyzowane pomelo. Ciasto wylać na pokrytą w całości papierem do pieczenia blaszkę.
Blaszka keksówka o wymiarach 26/12 cm. Piec należy 60 minut w 150*. Po 45 minutach pieczenia, można wierzch przykryć folią aluminiową, aby góra nie przypiekła się za bardzo. Po 30 minutach, można lekko otworzyć piekarnik i naciąć wzdłuż wierzch nożem, aby powstał pożądany rowek.