Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tradycyjny keks. Bardzo smaczny -polecam :)
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 326
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4416
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1865
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3634
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31311
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 326
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4416
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1865
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3634
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31311
Składniki
Sodę zalej łyżką mleka i odstaw. Białka oddziel od żółtek. Margarynę należy zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodawać powoli po jednym żółtku, miksować na najwyższych obrotach. Następnie przesianą mąkę, łyżka po łyżce. Gdy dodajemy mąkę obroty miksera zmniejszyć do minimum. Na końcu dodać ubitą pianę z białek i wymieszać już tylko łyżką. Wlać mleko z sodą i dosypać kandyzowane pomelo. Ciasto wylać na pokrytą w całości papierem do pieczenia blaszkę.
Blaszka keksówka o wymiarach 26/12 cm. Piec należy 60 minut w 150*. Po 45 minutach pieczenia, można wierzch przykryć folią aluminiową, aby góra nie przypiekła się za bardzo. Po 30 minutach, można lekko otworzyć piekarnik i naciąć wzdłuż wierzch nożem, aby powstał pożądany rowek.