Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Keks - szybki, najeżony bakaliami, oprószony cukrem pudrem - pychota. Nie tylko na święta :)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2592
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1174
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1513
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2592
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1174
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1513
Składniki
Z pomarańczy wycisnąć sok. Bakalie umieścić w misce i zalać sokiem z pomarańczy, odstawić na pół godziny. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać Masło z cukrem ubić mikserem na jasną masę, dodawać po 1 jajku. Dodać przesianą mąkę z proszkiem, potem wmieszać odsączone bakalie.Dodać przyprawę do grzańca. Ciasto będzie dość gęste.
keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, równomiernie rozłożyć z niej ciasto. Piec przez 25 minut w temp. 160 st, potem przez około 40 w temp.175 st. Sprawdzić patyczkiem. Oprószyć cukrem pudrem. Pycha!