Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Keks na święta, ale też na długie letnie wieczory z bliskimi. Niedawno chciałem zorbić coś słodkiego i jak pilnowałem braci to zrobiłem keks ;)
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 43
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 62
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2747
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 209
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 151
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 43
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 62
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2747
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 209
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 151
Składniki
Masło utrzeć z cukrem do białości dodając po 1 jajku i po pół szklanki mąki, cukier waniliowy.
Do masy dodać bakalie obtoczone w mące i delikatnie wymieszać.
Masę przelać do foremki keksowej i piec przez 1 godzinę w temperaturze 180°C. Sprawdzić wykałaczką dla pewności. SMACZNEGO.