Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Keks na święta, ale też na długie letnie wieczory z bliskimi. Niedawno chciałem zorbić coś słodkiego i jak pilnowałem braci to zrobiłem keks ;)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2732
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6394
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2732
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6394
Składniki
Masło utrzeć z cukrem do białości dodając po 1 jajku i po pół szklanki mąki, cukier waniliowy.
Do masy dodać bakalie obtoczone w mące i delikatnie wymieszać.
Masę przelać do foremki keksowej i piec przez 1 godzinę w temperaturze 180°C. Sprawdzić wykałaczką dla pewności. SMACZNEGO.