Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 40
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 46
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2731
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 181
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 128
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 40
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 46
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2731
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 181
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 128
Składniki
Namocz bakalie. Oddziel żółtka od białek. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Orzechy posiekaj. Masło utrzyj z żółtkami i cukrem. Dodaj mąkę, mak, mleko, cukier waniliowy, zmiksuj.
Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do ciasta, delikatnie wymieszaj. Bakalie obtocz w mące, dodaj do masy, wymieszaj. Przelej do okrągłej formy posmarowanej tłuszczem i posypanej tarta bułką. Piecz przez 45 minut w 180° C.
Czas: 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień