Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy w przygotowaniu. Czas podany razem z pieczeniem. Przygotowanie 10 minut.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 33
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 86
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 33
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 86
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Mak zmielić dwa razy. Sparzyć, odcedzić. Ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mak, cukier waniliowy i tartą bułkę. Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z masą makową. Przełożyć do podłużnej formy keksowej i piec 30 minut w dość gorącym piekarniku. Po wystudzeniu polać dowolną polewą.