Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto z makiem i bakaliami to znakomity pomysł na świąteczny wypiek. Genialnym patentem, który zastosowała tutaj Ewa Wachowicz, jest obsypanie bakali mąką ziemniaczaną, dzięki temu nie opadają na dno. Jeśli macie ochotę, ciasto możecie oblać polewą lub tak jak my, przyozdobić je skórką z pomarańczy.
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3032
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 144
czyli wspomnienie greckich wakacji
Odsłon: 1180
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3032
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 144
czyli wspomnienie greckich wakacji
Odsłon: 1180
Składniki
Bakalie pokrój na mniejsze kawałki, przesyp do miski i wymieszaj z łyżeczką mąki ziemniaczanej.
Masło roztop i odstaw do przestygnięcia.
Do miski wybij jajka i zmiksuj wraz z cukrem pudrem. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i mak, a następnie roztopione masło. Wszystko razem dokładnie zmiksuj. Na sam koniec wsyp bakalie i ponownie zamieszaj.
Keksówkę natłuść masłem i wysyp bułką tartą. Przełóż masę.
Ciasto piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 50 minut. Po wyjęciu z pieca odstaw do całkowitego wystygnięcia. Po czym wyjmij z foremki i przyozdób startą skórką z pomarańczy.