Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowe ciasto :), zdrowe jak żadne inne, naturalnie kolorowe i super szybkie do zrobienia :) Podobno można przechowywać go w lodówce do 3 miesięcy, choć wątpię, by komuś "przetrwał" tak długo :)
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 234
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 144
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27853
Pyszne, wyjątkowo kruche i delikatne rogaliki z powidłami śliwkowymi. Są idea...
Odsłon: 133
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 234
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 144
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27853
Pyszne, wyjątkowo kruche i delikatne rogaliki z powidłami śliwkowymi. Są idea...
Odsłon: 133
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, solą, wsypać do niej suszone owoce, orzechy i wszystko razem wymieszać. Jaja krótko zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym (opcjonalnie), przyprawą do piernika lub cynamonem, przelać do miski z bakaliami i wymieszać wszystko dokładnie łyżką (bakalie mają być równomiernie oblepione masą). Formę keksową o wymiarach 25x10 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto, wierzch wyrównać i lekko ugnieść. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piec około 50 minut na złoto. Jeśli zauważymy, że wierzch zaczyna nam się za szybko rumienić przykryjmy go folią aluminiową. Kroimy po całkowitym ostudzeniu.