Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jedno z tradycyjnych ciast bożonarodzeniowych
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 325
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4411
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1865
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3633
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31255
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 325
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4411
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1865
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3633
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31255
Składniki
Masło ucieramy dodając stopniowo cukier i żółtka na puszystą masę. Wsypujemy połowę mąki, proszek do pieczenia i sodę; miksujemy dodajemy dwa całe jajka; miksujemy, dodajemy druga połowę mąki, pozostałe jajka oraz ekstrakt waniliowy.
ciasto jest gęste, ale takie ma być. Bakalie obtaczamy w mące, dodajemy do ciasta i mieszamy łyżką.
Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem długiej keksówki, lub dwóch mniejszych, wtedy będziemy mieli nieco niższy; ja tak właśnie zrobiłam. Pieczemy ok 50-60 min w 170st.
Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem bądź polewamy lukrem...