Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczna wersja keksa, ciasto jest wilgotne i długo zachowuje świeżość
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4384
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11913
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6789
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5596
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4384
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11913
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6789
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5596
Składniki
Wymieszać wszystkie składniki oprócz rodzynek i orzechów na gładką masę( jest dosyć gęsta), ja używam maszyny do chleba. Następnie dodać pokrojone orzechy i rodzynki, wymieszać. Przełożyć do dużej foremki prostokątnej lub 2 małych keksówek. Foremki posmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia.
Piec w piekarniku, temp. 170st, termoobieg, ok. 50 min.
Smacznego! Proszę pamiętać , że im dojrzalsze banany tym słodsze ciasto, trzeba wtedy dodać trochę mniej cukru..