Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczna wersja keksa, ciasto jest wilgotne i długo zachowuje świeżość
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 29
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 92
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10310
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 104
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 933
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 29
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 92
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10310
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 104
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 933
Składniki
Wymieszać wszystkie składniki oprócz rodzynek i orzechów na gładką masę( jest dosyć gęsta), ja używam maszyny do chleba. Następnie dodać pokrojone orzechy i rodzynki, wymieszać. Przełożyć do dużej foremki prostokątnej lub 2 małych keksówek. Foremki posmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia.
Piec w piekarniku, temp. 170st, termoobieg, ok. 50 min.
Smacznego! Proszę pamiętać , że im dojrzalsze banany tym słodsze ciasto, trzeba wtedy dodać trochę mniej cukru..