Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne keksowe babeczki z kremem z bitej śmietany i konfiturą wiśniową.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Masło utrzeć na pulchną masę, dodając kolejno jajka, cukier i po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem. Ucierać aż masa będzie puszysta. Dodać cukier waniliowy, posiekane bakalie i resztę składników. Wszystko wymieszać łyżką. Ciasto wyłożyć do foremki na babeczki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku ok. 20 minut.
Zrumienione i upieczone babeczki przestudzić, ostrym nożem ściąć wierzch w środku wyciąć niewielki otwór.
Schłodzoną śmietanę ubić, dodać cukier puder, sok z cytryny i jagody acai, lekko wymieszać. Śmietanę przełożyć do rękawa cukierniczego i napełnić babeczki. Wierzch przyozdobić całymi wiśniami i nałożyć konfiturę.