Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kieszonki z ciasta francuskiego z konfiturą"
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 349
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 81
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 78
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 59
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2503
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 349
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 81
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 78
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 59
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2503
Składniki
Twaróg miksujemy z żółtkiem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Ciasto francuskie wałkujemy na grubość 1/2 cm i dzielimy na prostokąty jednakowej wielkości. Na środku każdego prostokąta kładziemy łyżkę marmolady lub twarogu. Rożki ciasta smarujemy rozmieszanym jajkiem i sklejamy z sobą wszystkie cztery, lub tylko dwa przeciwległe rogi (jak na zdjęciu powyżej).
Kieszonki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy jajkiem. Pieczemy w temperaturze 200oC około 20 minut (do przyrumienienia). Kiedy wystygną, prószymy cukrem pudrem.Źródło: Rewia