Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kieszonki ze szpinakiem i fetą"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1392
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4323
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1392
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4323
Składniki
Liście szpinaku dokładnie oczyść (w razie potrzeby usuń sztywne łodygi), opłucz i odcedź. Na patelni rozpuść masło, dodaj liście szpinaku i duś, aż wygotuje się cała woda. Następnie włóż do durszlaka i poczekaj, aż ostygnie.
Duszony szpinak pokrój i włóż do miski. Dodaj rozkruszony ser i pokrojonego w kawałki wędzonego łososia. Całość dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wymieszaj.
Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkuj placek z ciasta francuskiego. Pokrój go w prostokąty 24x12 cm, a krawędzie posmaruj rozbełtanym jajkiem. Na połowę każdego prostokąta połóż łyżkę farszu, przykryj drugą połową ciasta i dokładnie dociśnij krawędzie widelcem.
Kieszonki ze szpinakiem przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wszystkie posmaruj wcześniej rozmąconym jajkiem.
Piecz do przyrumienienia w nagrzanym piekarniku, w temperaturze 200 °C przez około 20 minut.
Czas przygotowania: ok. 45 minut Kalorie: porcja 474 kcal.Źródło: Na żywo