Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis jest prosty ale trzeba poświęcić mu chwilę czasu. babeczki zawsze się udają są pyszne i pięknie wyglądają:).
Polecam.
Odsłon: 136
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 136
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 60
Składniki
Kruche ciasto: Zawartość opakowania wsypać do miski, dodać miękką margarynę i jajko. Całość zagnieść do uzyskania gładkiego ciasta. Następnie włożyć ciasto na ok. 30 min do lodówki. Rozłożyć bardzo cienko ciasto na wysmarowanych tłuszczem formach do babeczek. Piec 25 min w temperaturze 175 C
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Aby zachować konsystencje na dłużej, można dodać łyżkę śmietan-fixu.
Do ostudzonych babeczek dodać śmietanę i udekorować dowolnymi, pokrojonymi owocami.