Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klasyczny deser francuski z ciasta naleśnikowego"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 176
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 107
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 176
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 107
Składniki
Owoce umyj, oczyść z szypułek i osusz. Truskawki pokrój na połówki lub ćwiartki. Posyp łyżką cukru i polej wiśniówką, wymieszaj. Odstaw, by puściły sok. Przełóż na sitko, osącz.
Mąkę przesiej do miski, wymieszaj z resztą cukru i cukrem waniliowym. Jajka ubij na gładką masę, wymieszaj z esencją. Delikatnie mieszając, dodawaj po łyżce mąki.
Na koniec wlej śmietankę i ponownie wymieszaj. Płaską formę posmaruj masłem, posyp bułką tartą. Ułóż owoce, zalej je ciastem. Wyrównaj wierzch. Piecz 35-40 minut w 180°C.
Wyjmij deser z piekarnika i zostaw do przestudzenia, najlepiej na kratce, by szybciej ostygł. Oprósz cukrem pudrem przesianym przez sitko. Pokrój na porcje, gdy całkowicie ostygnie.Źródło: Naj