Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto do kawki. :) Ta na zdjęciu jest z małej porcji. Podaję na keksówkę.
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1508
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 239
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 248
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 238
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 8519
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1508
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 239
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 248
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 238
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 8519
Składniki
Dwa białka ubić ze szczypta soli na sztywną pianę, odstawić. Pozostałe jajka i żółtka utrzeć z cukrem i masłem, dodać 1,5 szklanki kokosu, mąkę z proszkiem i cukier migdałowy, rozrzedzic mlekiem, tak aby ciasto było lekko lejące.
Wyłożyć na formę. Posypać płatkami migdałowymi. Pianę z białek wymieszać delikatnie z cukrem pudrem i pozostałym kokosem. Ułożyć na cieście.
Piec ok 45 - 50 minut w 170 stopniach. Smacznego!