Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosanka z masą jogurtową – to przepis mojej Kochanej Mamy Agatki <3 Ciasto jest na prawdę pyszne. Biszkopt jest miękki i bardzo wilgotny a do tego masa z jogurtu z cytrynową galaretką… Są tu jacyś fani kokosa ? To zapraszam ! ????
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3730
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2058
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5484
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5519
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3730
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2058
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5484
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5519
Składniki
1. Biszkopt : Białka ubij z cukrem na puszysta masę, Stopniowo dodawaj żółtka i miksuj na puszysta masę 2. Do puszystej masy jajecznej przesiej mąkę i dodaj wiórki. Całość delikatnie wymieszaj 3. Ciasto wylej na blaszkę 30×30 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz 20minut w 280 stopniach 4. Galaretki rozpuść we wrzątku. Tężejące galaretki dodaj do jogurtu i całość wymieszaj
5. Biszkopt przekrój w wzdłuż na pół. Na dolny biszkopt wylej tężejące jogurty i przykryj drugim biszkoptem. Odstaw do loówki 6. Na patelni rozpuść masło z cukrem. Dodaj wiórki i całość wymieszaj i podpiekaj przez 4 minuty 7. Podpieczone wiórki wyłóż na ciasto