Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszności, trzeba się nataplać ale warto ;)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 262
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1096
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 262
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1096
Składniki
Masło i mód rozpuszczamy w rondelku
Do przesianej mąki dodajemy: proszek do pieczenia, cukier puder, jajka rozpuszczone wcześniej masło i mleko mieszamy wszystko mikserem ciasto przelewamy na blachę i pieczemy we wcześniej nagrzanym piekarniku (180- 200 stopni ) do tzw. suchego patyczka. Odstawiamy do ostudzenia. Można też jednego dnia upiec na drugi dzień taplać ;)
cukier, śmietanę, kakao i masło rozpuszczamy w rondelku tworząc polewę,
Ciasto kroimy na mniej więcej1.5cm paseczki a te jeszcze tak żeby powstały prostokąty, każdy prostokąt taplamy kolejno w lekko ciepłej polewie czekoladowej i we wiorkach kokosowych.
Smacznego.