Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszności, trzeba się nataplać ale warto ;)
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 34
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6799
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 238
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 187
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 447
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 34
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6799
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 238
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 187
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 447
Składniki
Masło i mód rozpuszczamy w rondelku
Do przesianej mąki dodajemy: proszek do pieczenia, cukier puder, jajka rozpuszczone wcześniej masło i mleko mieszamy wszystko mikserem ciasto przelewamy na blachę i pieczemy we wcześniej nagrzanym piekarniku (180- 200 stopni ) do tzw. suchego patyczka. Odstawiamy do ostudzenia. Można też jednego dnia upiec na drugi dzień taplać ;)
cukier, śmietanę, kakao i masło rozpuszczamy w rondelku tworząc polewę,
Ciasto kroimy na mniej więcej1.5cm paseczki a te jeszcze tak żeby powstały prostokąty, każdy prostokąt taplamy kolejno w lekko ciepłej polewie czekoladowej i we wiorkach kokosowych.
Smacznego.